среда, 30 января 2019 г.



На педагогічному ярмарку закладу «Інноваційні педагогічні технології Шляхи оптимізації логіко-математичної компетентності дітей дошкільного віку» вихователі творчої групи «Мнемотехніка» пропонують рухливу ігрову вправу «Упізнай цифрообраз». Згідно з правилами, до кожного цифрообразу підбирається відповідний жест чи рух, який при називанні цифри чи цифрообразу діти їх відтворюють.

Дана ігрова методика поліпшує засвоєння асоціативного зв'язку між цифрою та цифрообразом, сприяє розвитку просторової уяви; завдяки естетичній, образній та емоційній пам'яті, допомагає ефективному закріпленню інформації про цифри та цифрообрази в рухах, розвитку координації і швидкості рухів, покращенню фізичного та психологічного стану.

Цифра 1 - образ Олівця: руки зімкнуті і підняті уверх. Руками потрібно бити кругові рухи за годинниковою стрілкою (начебто малюємо коло в повітрі) і одночасно повертатися навколо своєї осі.
Цифра 2 - образ Ластівки: руки в сторони, покроковий рух вперед і зад зі змахами рук (імітація руху крил Ластівки).
Цифра 3 - образ Лисички: присісти, руки покласти на коліна і робити кругові рухи колінами, потрібно уявляти себе Лисичкою, яка хвостиком малює у повітрі цифру три.
Цифра 4 - образ Будиночка: руки на землі, голова високо піднята і повертається вправо та вліво, «неначе цікавиться: хто йде в гості?».
Цифра 5 - образ Яблука: високо стрибати і по черзі (правою і лівою руками) зривати з уявної яблуні яблука.
Цифра 6 - образ Чайника: одна рука на поясі, інша зігнута над головою (уявляти, що верхня рука, неначебто носик чайника, що наливає води). Бажано, щоб «воду наливали» якомога нижче до землі. Потім мі­няємо позицію рук. Додати дихальні вправи: носиком вдихаємо, ротиком видихаємо.
Цифра 7 - образ Молотка: руки витягнуті і зімкнуті над головою, мак­симально прогинатися назад і з різким видихом нахиляти руки вниз (імі­тація забивання цвяха).
Цифра 8 - образ Машини: руки витягнуті перед собою (імітація три­мання керма в автомобілі). Можливе збільшення розміру «керма», для цього діаметр між руками необхідно збільшувати. їхати - означає робити кругові рухи, збільшувати швидкість означає прискорити їх.
Цифра 9 - образ Кита: голова нахилена вперед, руками потрібно ро­бити кругові рухи (імітація плавання). Бажано використовувати глибоке дихання.
Число 10 - образ Сонечка: руки витягнуті, пальчиками випускати «промінчики добра» всім учасникам гри. Також варто демонструвати щиру та приємну посмішку.






Комментариев нет:

Отправить комментарий